Плагіат і академічна доброчесність у журналістиці та науці: відкрита лекція для магістрантів

26 жовтня 2021 року відбулася відкрита лекція доцента кафедри журналістики Лариси Копилової для студентів 1 курсу магістратури ОПП “Журналістика”. Окрім студентів, на ній були присутні викладачі кафедри журналістики, зокрема проф. Любов Хавкіна, доц. Наталя Нечаєва, доц. Людмила Федорова. Лекція відбулася в межах викладання навчальної дисципліни “Журналістська освіта і наука” та була присвячена одному з найактуальніших та найпроблемніших питань, пов’язаному з Читати далі …

«Використовуйте усі можливості для практики в медіа»: онлайн зустріч второкурсників філологічного з фотографинею Юлією Брежнєвою.

21 жовтня студенти відділення журналістики зустрілися із Юлією Брежнєвою в онлайн форматі. «Я ніколи не думала, що я буду фотографом» – зазначила Юлія на початку. Каже, фотографією почала цікавитися зі шкільних років, коли батько подарував фотоапарат. Юлія уточнює, що гарним поштовхом для реалізації власних амбіцій стала університетська газета «Харківський університет».

Зустріч другокурсників із засновниками «Мастер радио»

21 жовтня в рамках курсу «Основи радіожурналістики» відбулася зустріч другокурсників із колишніми генеральним і комерційним директором теле-радіо-видавничої компанії «Мастер» Леонідом Мачуліним і Катериною Лисовою.

Студентський стартап у стінах університету. Розповідає Анастасія Піксасова, четвертокурсниця відділення журналістики

Анастасія Піксасова, четвертокурсниця відділення журналістики розповідає про викладацький стартап, який вона організувала в рамках університету. Так, я організувала такий міні-репетиторський клуб, тобто зібрала декілька напрямків. У мене є біологи, історики, математики, інформатики. Звісно ж і українська мова, яку я викладаю. Я орендувала кабінет, облаштувала його, є всі умови для викладачів і учнів з дотриманням протиепідемічних заходів. Є дистанція між викладачем Читати далі …

Рецензія на книгу Миколи Рябчука «Улюблений пістолет пані Сімпсон: хроніка помаранчевої поразки»

Микола Юрійович Рябчук — український журналіст, публіцист, поет, прозаїк, перекладач, колумніст. Опублікував кілька книжок та десятки статей в українських і зарубіжних журналах та наукових збірниках. Нарівні з літературними та культурологічними темами активно досліджує проблеми становлення національної ідентичності, формування громадянського суспільства та державонацієтворення.