Кафедра журналістики взяла участь у районному етапі Турніру юних журналістів

11 березня на кафедрі журналістики відбувся Турнір юних журналістів для шкіл Холодногірського району. У роботі журі взяли участь завідувач кафедри Любов Хавкіна, старший викладач Лариса Копилова, старший викладач Людмила Теодорська, а також студенти першого та четвертого курсів. Змагалися 10 команд, а переможцем стала гімназія №152.

“У Харкові понад 120 тисячі людей працювали на космос”, – керівник ГКК “Харків ракетно-космічний”

26 лютого у ХНУ імені В.Н. Каразіна відбулася зустріч представників Громадського координаційного комітету “Харків ракетно-космічний” із журналістами-першокурсниками.   Спікерами заходу виступили керівник ГКК “Харків ракетно-космічний” Геннадій Тупало, член Ревізійної комісії комітету Іван Владимиров та керівник організації “Ветеранів трьох космодромів”. Вони ознайомили студентів з працею комітету, яка направлена на поширення знань про ракетобудування у Харкові та людей, які своїми досягненнями у Читати далі …

“На перетині мови і права”: науково-практична конференція за участі викладачів філологічного факультету

21 лютого 2020 року на базі Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася IV Всеукраїнська науково-практична конференція, приурочена до Міжнародного дня рідної мови, у якій взяли участь із доповідями на пленарному засіданні представники кафедри журналістики та кафедри української мови філологічного факультету ХНУ імені В. Н. Каразіна:

З досвіду викладання в Польщі

Така поїздка — гарна нагода викладати англійською та здобути міжкультурний досвід. Але комерційного характеру цій діяльності надати нелегко. Uniwersytet Три тижні у січні 2020 я викладав в Університеті імені Яна Длугоша у місті Ченстохова, Сілезьке воєводство, Польща. Це був курс монографічних лекцій на матеріалі моєї докторської дисертації, прочитаний для групи третього курсу бакалавріату зі спеціальності “журналістика й медіакультура”.

Перші наукові перемоги та шлях у професію: захист учнівських робіт секції журналістика МАН (ІІ етап конкурсу)

25 січня 2020 року в Харківському територіальному відділенні Малої академії наук України відбувся ІІ етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України. Розпочався захід із урочистого відкриття, на якому з вітальним словом до учасників, керівників, членів журі звернулися в.о. голови облдержадміністрації Є. В. Грицьков, а також адміністрація університету, зокрема ректор В. С. Бакіров.