Зустріч студентів із випускниками відділення журналістики

23 листопада у рамках “Тижня кар’єри” відбулася онлайн-зустріч студентів філологічного факультету Каразінського університету із випускниками відділення журналістики. Студенти різних курсів поділилися власними враженнями.

Онлайн-зустріч «Нові часи журналістики: як онлайн-медіа змагаються за довіру аудиторії»

10 листопада об 11.00 відбулася онлайн-зустріч з Юлією Мак Гаффі, головною редакторкою сайту «Новое время». Стосувалася вона теми, особливо актуальної останнього часу, – онлайн-медіа. Сьогодні інтернет-видання поступово замінюють собою газети та навіть телебачення, і така тенденція надалі буде тільки зростати. Тому важливо знати принципи функціонування інтернет-медіа, відмічати в їх роботі ті чи інші тенденції. Як і для будь-якому медіа, онлайн-ЗМІ Читати далі …

Професійний фоторепортаж та його відмінність від любительської зйомки подій

На таку тему 16 листопада провів для першокурсників заняття відомий фотожурналіст Андрій Кравченко. Також він відповів на такі запитання студентів: Як перейти із любительської зйомки до професійного фоторепортажа? Якщо робити репортаж із таких важливих подій, як Майдан, обов’язково має бути посвідчення журналіста? Хто має право вимагати показувати посвідчення журналіста?

Ціннісні домінанти поточного моменту в сучасних медіа України та США: науково-методичний семінар кафедри з презентацією результатів аспірантського дослідження

12 листопада 2021 року аспірантка кафедри журналістики Євгенія Литвишко презентувала проміжні результати свого дослідження на тему “Ціннісні домінанти поточного моменту в сучасних друкованих медіа України та США (функціонально-комунікативний аспект)” на науково-методичному семінарі. На ньому були присутні викладачі кафедри та аспіранти, які долучилися до фахової дискусії.

ЗМІ У СОЦМЕРЕЖАХ: ПРАВИЛА ГРИ ВІД СВІТЛАНИ ШКУРАЙ

11 листопада відбулася онлайн-зустріч другокурсників відділення журналістики зі Світланою Шкурай, SMM–менеджеркою Громадського радіо.  В рамках курсу «Основи радіожурналістики» спеціалістка з інформаційних кампаній в соціальних мережах провела лекцію на тему: «ЗМІ у соцмережах: правила гри».