Відгук на автореферат дисертації Мельничук Юлії Георгіївни “Дискурс релігійної проблематики в газеті “Буковина” кінця ХІХ – початку ХХ століття”

Пані Мельничук представила актуальну роботу з опису пресової традиції релігійної журналістики в Україні. Вона розглядала першу “світську” газету Буковини. Очікувано, що така “секуляризація” західноукраїнської преси не встигла натоді зайти надто далеко. Відтак, ця газета приділяла, схоже, постійну увагу релігійним новинам, які відігравали як тоді, так і зараз серйозну роль у тому регіоні. Тема виглядає дисертабельною. Найперше звертає увагу факт, що Читати далі …

Розвиток сучасного водного поло у Харкові та Україні

Що таке водне поло – знає не кожний українець. Проте наразі в Україні цей вид спорту набуває популярності серед молоді. Так, що ж таке водне поло? Це один із найстаріших олімпійських видів спорту. Водне поло (англ. Water polo) – спортивна командна гра, яка проводиться у воді. Вона може проходити як у природних водоймах, так і в басейнах.

Харків – спортивна столиця України

Останнім часом молодь Харкова все більше уваги приділяє спорту, в тому числі новим видам. Років 7 назад у місті і області почали встановлювати спортивні споруди на майданчиках, у дворах, парках та скверах. Серед харківської молоді заняття Street Workout’ом стали одними з найпопулярніших.