- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Джон Сміт заговорив українською: Харківський академічний драматичний театр адаптує репертуар до нових вимог

28 квітня в Харківському академічному драматичному театрі відбудеться прем’єрний показ комедії «Занадто одружений таксист» за мотивами п’єси англійського драматурга Рея Куні «Біжи за дружиною». Вистава давно була в репертуарі театру, проте українською мовою представиться вперше.

Таксист Джон Сміт веде подвійне життя. У головного героя є дві дружини, котрі навіть не здогадуються про існування одне одної. Одного разу він настільки забріхується, що заплутується в деяких моментах власного життя. Щоб не бути викритим, чоловік вигадує все нові й нові побрехеньки. Однак ситуація дедалі більше напружується і розгортається не на його користь.

Роль чарівного брехуна виконує Геннадій Єременко, його ошуканих дружин – Олександра Богатирьова (Мері Сміт) і  Ольга Долоніна  (Барбара Сміт).

У виставі також задіяні Олександр Вірченко, Філіп Гамаль, Євгеній Алимов, Олександр Куліш і Віктор Єрмоленко.

Через війну частина працівників театру перебуває поза межами Харкова, тому акторам доводиться працювати без режисера. Замість нього трупою керує Олена Ткаченко, виконуюча обов’язки директора. Попри всі незвичні обставини, велика сцена Харківського академічного драматичного театру після перерви у 9 місяців повертається до роботи.

Матеріал створено в рамках навчально-ознайомчої практики

Марія Кальченко, 1 курс

 

 

Олександра Богатирьова в ролі Мері Сміт

Ольга Долоніна в ролі Барбари Сміт