- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

На філологічному факультеті відбулася студентська наукова конференція

7 квітня студенти кафедри журналістики взяли участь в XV Регіональній студентській науковій конференції «МОВА – ЛІТЕРАТУРА – ІДЕОЛОГІЯ», організованій Науковим товариством філологічного факультету.
Молоді науковці представили доповіді в межах секції «Сучасні проблеми соціальних комунікацій». Модерувала роботу секції проф. Любов Хавкіна, співкерівником і секретарем засідання виступила студентка 1 курсу магістратури Валерія Лютенко.
На конференції виступили студентки 2 курсу Яна Васецька з доповіддю «Репрезентація кіберспорту в українських медіа: Xsport та Sport.ua», Катерина Майдак з доповіддю «Рекомендації для ЗМІ щодо висвітлення самогубства: теоретико-практичний аспект» (науковий керівник – доц. Лариса Копилова), Ксенія Нестеренко з доповіддю «Міжконфесійні медіа в сучасному інфопросторі: на матеріалі Religion News Service» (науковий керівник – проф. Любов Хавкіна); студентки 3 курсу Дар’я Жидкова з доповіддю «Джерельна база інфографік у медіа «Слово і діло» й «Укрінформ» (2022)»(науковий керівник – доц. Лариса Копилова) та Марія Санатарчук з доповіддю «Громадянська журналістика, її особливості під час війни в Україні» (науковий керівник – доц. Ольга Полумисна), студентка 4 курсу (заочне відділення) Діана Дериглазова з розробкою «Рілз як метод просування особистого бренду в соціальних мережах (на прикладі хокеїста Фелікса Морозова)» (науковий керівник – доц. Лариса Копилова) та магістрантка Валерія Лютенко з розвідкою «Особливості українських подкастів про психологію (на прикладі «Подкаст терапії»)» (науковий керівник – доц. Ольга Полумисна).
Усі доповіді відзначалися гострою науковою проблематикою, глибоким осмисленням предмету дослідження, викликали жваві дискусії між учасниками та гостями секції.