- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Новий рік з вогником: як харків’яни зустріли тигра

Новорічні традиційні гуляння не оминули головну площу міста і у цьому році. Зустріли тигра, як і треба, з розмахом: фейерверками та глінтвейном.

Новий Рік – сімейне свято, коли вся родина збирається за святковим столом біля ялинки. Традиційні фільми по телевізору, салати і подарунки. Але, не дивлячись на це, охочих зустріти свято поза межами рідної домівки теж багато. Розваг у новорічну ніч було безліч серед міських парків та ресторанів. Усі вони пропонували свою програму розваг, але багато харків’ян і гостей міста обрали для святкування головну площу міста.

Мерія Харкова організувала розваги у новорічну ніч на найвищому рівні: охочі могли подивитися концерт від харківських виконавців, який почався рівно о 23:00 на головній сцені, покататися на ковзанах, випити глінтвейну та смачно поїсти. Торгове містечко, де свої товари пропонували придбати близько 50-ти підприємців, працювало до самого ранку. Можна було купити все: від гарячого чаю до нової пари в’язаних шкарпеток.

Їжа диміла та шкварчала: готували м’ясо прямо на вулиці, аби привертати увагу зголоднілих покупців. Величезні черги були майже біля кожного торгового будиночку, але всіх пригощали глінтвейном: алкогольним для дорослих, та безалкогольним для маленьких. Варили його у великих чавунах, аби точно всім вистачило.

Для зручності на площі були столики, де могли розміститися усі охочі, але більшість людей, які приїхали на святкування своїм транспортом, розкладали новорічний стіл прямо на капоті машини.

Куранти зустріли під гучні фейерверки, які пускали не тільки мерія, але й самі Харків’яни. Почули привітання від справжнього Діда Мороза та послухали святкову музику, яка підіймала настрій.

Святкували до самого ранку, і зустріли світанок вже 2022 року.

Єлизавета Сосой, студентка 3 курсу

у межах виробничої практики