- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Онлайн-зустріч «Нові часи журналістики: як онлайн-медіа змагаються за довіру аудиторії»

10 листопада об 11.00 відбулася онлайн-зустріч з Юлією Мак Гаффі, головною редакторкою сайту «Новое время». Стосувалася вона теми, особливо актуальної останнього часу, – онлайн-медіа. Сьогодні інтернет-видання поступово замінюють собою газети та навіть телебачення, і така тенденція надалі буде тільки зростати. Тому важливо знати принципи функціонування інтернет-медіа, відмічати в їх роботі ті чи інші тенденції. Як і для будь-якому медіа, онлайн-ЗМІ важливо мати довіру аудиторії, а для цього є безліч способів. На жаль, не всі з них є чесними, а тому ця тема теж потребує окремої уваги.

Розмова була цікавою, змістовною, слід відмітити, що там перебували не лише професійні журналісти, але й студенти, які вивчають журналістику, а також всі охочі. Абсолютно кожен міг поставити питання, яке його цікавило. Багато питань стосувалось функціонування інтернет-ЗМІ, принципів їх діяльності, того, чи зможуть вони врешті-решт замінити собою телебачення та паперові видання. Було висловлене цікаве припущення, що газети згодом стануть своєрідним раритетом і читатимуть їх лише ті люди, яких цікавитимуть лише газети і які готові будуть багато за це заплатити.

 Було розказано і про складнощі, які виникають при роботі у ЗМІ взагалі та у інтернет-ЗМІ зокрема, а також висловлені припущення про те, що чекає онлайн-медіа в майбутньому.

Дреєва Єлизавета – студентка 1 курсу магістратури спеціальності «Журналістика», в межах виробничої практики