- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Максим Нестеренко розповів студентам про податкову журналістику

До студентів-журналістів третього курсу 20 вересня з лекцією завітав Максим Нестеренко, журналіст видання «Податки & бухоблік». Спікер розповів про доволі маловідому здобувачам освіти галузь журналістики, яка все ж має великі перспективи в нашій країні. Пан Максим був відвертий зі слухачами, не соромлячись говорити ні про реальні умови праці, ні про матеріальні можливості такої професії в різних містах України.

У податковій журналістиці є свої особливості та ризики. Наприклад, через можливу швидку втрату актуальності інформації вам доведеться за добу до публікації кардинально змінювати весь матеріал. Або ще цікава теза від податкового журналіста: «Робота буде завжди. Ми як лікарі: допоки є хворі, працюємо». Серед особливостей сфери можна виділити дуже високий темп роботи (який однак не заважає різносторонньому розвитку журналіста), високі вимоги до четвертої влади в ґрунтовній обізнаності щодо розглядуваних тем і нестабільність сучасної влади в рішеннях і законопроєктах, що може заважати оперативній підготовці інформації.

На всі питання, які цікавили студентів, спікер відповів, спираючись на власний досвід. Кар’єрний розвиток, творчі здобутки, різноманітні казуси та цікаві ситуації – цього в журналіста, безперечно, буде аж за край. До того ж працівник медіа дав поради щодо того, як варто обирати напрямок своєї діяльності в майбутньому та шукати компанію, у якій робити буде в задоволення. Головне знайти такий колектив, де поважатимуть твої інтереси та заохочуватимуть креативні ініціативи. А чого ще треба творчим журналістам?

Зосередивши головну увагу на темі податкової журналістики, Максим Нестеренко зробив і загальні висновки про професію, якими студенти матимуть користуватись і після того, як закінчать навчання в університеті, незалежно від напряму їхньої діяльності. «Журналіст – не пропагандист і не ретранслятор. Журналістика – це професіоналізм і свобода».

Посилання на відеозапис зустрічі https://youtu.be/Nph727mfexw [1]

Поліна Яненко, студентка третього курсу відділення журналістики