- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Прокачаєш мозок – отримаєш параплан: у Краматорську набирає популярності інтелектуальна вікторина

Гра «Quiz time», яка проходить у Краматорську щонеділі, дозволяє гарно розім’яти мозок та весело провести час у компанії. Вікторина стала місцем, де можна не тільки перевірити свій інтелектуальний потенціал, а й знайти друзів.

22 квітня 2021 року у Краматорську відбулася чергова гра «Quiz time». Так називають інтелектуальну командну вікторину, яка не потребує енциклопедичних знань, але вимагає швидкої реакції та широкої обізнаності у найрізноманітніших темах. Учасники заздалегідь реєструються на участь у грі, збираючи свою команду від двох до семи осіб. «Двоє – це вже команда» – проголошує лозунг вікторини.

Вікторина складається із семи раундів. Серед яких конкурси на швидку реакцію, на музичну обізнаність, співвідношення та логіку.

Карина Єфремова, одна з організаторів гри: «Наша гра потребує певних знань, іноді навіть глибоких. Але частіше потрібно проявити логіку та бути обізнаним на різноманітні теми. Якщо людина орієнтується у шоу-бізнесі, поп-культурі, правописі, новітніх технологіях – це стане для неї великим плюсом».

Олександр Горін, відповідальний за добір питань на вікторину: «Інколи я надихаюсь ідеями із інтернету, але частіше складаю все самостійно. Цікаві питання, як правило, вигадуються у несподіваний час. Наприклад, коли я мию посуд чи приймаю душ».

 Олексій Кравченко, учасник команди «Компот»: «Мій улюблений раунд – музикальний. Потрібно згадати пропущене слово із пісні, яка лунає. Інколи це буває легко, а інколи майже неможливо здогадатися».

Після кожного пройденого етапу є невеличка пауза, під час якої команди можуть перекусити та відпочити. Ведучі у цей час підраховують бали, зароблені гравцями за попередній раунд.

У Краматорську «Quiz time» проходить кожний четвер, тому на грі можна зустріти команди, які не лише прийшли не вперше, але і встигли отримати титул абсолютних чемпіонів.

«Ми приходимо сюди кожний четвер. Такий вид відпочинку є дуже цікавим та веселим. Гра завжди проходить на території кафе, що дозволяє не лише блиснути інтелектом та повеселитися, але і замовити смачну вечерю для всієї родини» – кажуть члени команди «Будь-яке слово».

Після закінчення усіх раундів підбиваються підсумки та визначається переможець. На цей раз найспритнішою та найрозумнішою стала команда «Аліна Олешева», учасники якої отримали безкоштовний політ на параплані.

Відзначимо, що за два роки існування в Краматорську «Quiz time» залучає до своїх лав все більше і більше команд. Хоча середній вік гравців приблизно 25–35 років, але є й молодші, і набагато старші учасники. За словами організаторів, вони намагаються побудувати гру так, щоб могли у ній брати участь люди різних поколінь: «Важливо сказати, що «Quiz time» об’єднує. Багато людей знайшли собі тут друзів та спілкуються поза межами гри».

Літвінова Олександра – студентка групи ЛЖ-11, 1 курсу спеціальності «Журналістика», у межах навчально-ознайомчої практики