- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Онлайн Speaking club на тему «Gender Discrimination»

24 квітня відбувся розмовний онлайн-клуб, присвячений темі гендерної дискримінації, під назвою «Gender Discrimination». Захід відбувся за сприяння каразінської студентської ради для висвітлення дуже актуальної для нашого часу теми — непорозуміння у соціумі між представниками різної статі. Також, одним із головних завдань заходу була практика англійської мови, тож сама зустріч повністю пройшла англійською. Загалом, на заході були присутніми 26 студентів з різних факультетів. Підключитися міг кожний бажаючий, лише подавши заяву на участь.

Ведучою цього клубу стала студентка першого курсу магістратури Каразінської школи бізнесу та факультету іноземних мов заочного відділення — Діна Ісламова. На початку вона провела невелику розминку для присутніх у формі скоромовки. Таким чином, вона звернула увагу студентів і вже потім перейшла до головної теми.

Уся зустріч була розподілена на окремі питання: «Що ви розумієте під “гендерною дискримінацією”?», «Крім різниці у фізіології, що ще відрізняє чоловіка від жінки?», «Чи коли-небудь ви відчували гендерну дискримінацію проти себе?», «Яке ваше враження від феміністок?», «Чи ви вважаєте, що є робота яка посильна чи яку можуть виконувати лише чоловіки або жінки?», «Який одяг пасує лише чоловікам, але не жінкам, і навпаки? Яка пасує всім?», «Що ми можемо зробити, щоб зупинити гендерну дискримінацію?» (пер. з англійської).

Після проголошення питання, кожного разу ведуча розподіляла присутніх на групи по 3-4 людини, які в окремих «кімнатах» мали час на обговорення питань та змогу, щоб поділитися думками з іншими студентами. На кожне питання виділялося приблизно 7-8 хвилин, потім кімната закривалася і всі переходили до наступного питання.

Зустріч так само була гарною нагодою почути версії інших студентів щодо поняття гендерної дискримінації і способів боротьби з нею. Зважаючи на те, що на зустрічі присутні були переважно дівчата, можна було почути багато історій, пов’язаних з цією проблемою і, базуючись на таких ситуаціях, присутні могли прийти до висновку, що саме потрібно робити.

Серед усіх головних думок, що прозвучали під час проведення клубу, від питання про хлопців у дівочих сукнях до агресивно налаштованих феміністок, аудиторія дійшла до висновку, що усі зміни починаються з дій кожної окремої людини. «У кожній кімнаті я чула саме цю точку зору. І справді, гарною думкою є розуміння, що потрібно починати зі змін у собі», — зауважила Діна укінці, підсумовуючи цією фразою усю зустріч.

Ткачук Анастасія — студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика» (заочне відділення), у межах навчально-ознайомчої практики

[1]