- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Поезія живе: в Одесі літературні акції постійно збирають багато відвідувачів

Здавалось, що літературні вечори – вже застарілий формат, не цікавий молодому поколінню. Про те, що ця форма комунікації є досі актуальною, свідчать літературні вечори в Одесі, котрі проходять раз на три тижні. Нам довелося побувати на одному з цих заходів.

Харківський поет-початківець Дмитро Клімов разом зі своїми друзями влаштував вечір поезії з метою показати себе, як поета, дати нагоду продемонструвати свій талант іншим починаючим митцям

Літературний вечір проходив 18 квітня 2021 року на локації MININ ART Hub. За словами представників хабу, вони зацікавлені в тому, щоб молоді таланти могли розповісти про себе, займались розвитком та залучали до цього якомога більше людей.

На вечорі  молоді митці представляли свої поетичні твори та читали вірші класиків, – Олександра Пушкіна, Михайла Лермонтова, Сергія Єсеніна, Марини Цвєтаєвої.

Акція відбувалася в приємній та теплій атмосфері, яка створювалася приглушеною музикою, стильно розфарбованими стінами та блідим неоновим освітленням.

Лариса Бехур, вперше відвідала подібний захід: « Я вважаю, що такі зустрічі просто необхідно влаштовувати, щоб наше молоде покоління не закривало свої межі в телефоні, а щоб вони знали історію, знали класиків… Без цього неможливо створювати щось нове, якщо не знаєш, навіть, найголовнішого в минулому»

Крім представлення молодих літераторів, вечір мав і благодійну спрямованість. 42 тисячі гривень, пожертвуваних учасниками акції, передали Благодійному фонду «Запорука», який опікується дітьми, хворими на онкологію.

Підсумовуючи, Дмитро Клімов відзначив: «Я вважаю, що сьогодні ми добре постарались – я бачу щасливих людей, я бачу посмішки, мене це втішає… Ми зібрали немало коштів для благодійності, можливо це не супер великі гроші, але ми це зробили. І мені приємно бачити, що в цей раз прийшло приблизно 170 чоловік, а значить, поезія живе».

До речі, літературний вечір Дмитра Клімова – це не унікальна подія для Одеси. Подібні заходи проходять регулярно і користуються постійним попитом у поціновувачів поетичного слова і тих, хто тільки відкриває для себе світ поезії.

Закурдаєва Карина студентка групи ЛЖ-11, 1 курсу спеціальності «Журналістика», у межах навчально-ознайомчої практики