- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Студенти відділення журналістики вивчали основи радіомонтажу

23 жовтня для студентів 2 курсу відділення журналістики було проведене відкрите онлайн-заняття, гостем якої стала радіоведуча Олена Вахницька.

Спеціалістка з питань радіомовлення розповіла про важливі технічні моменти створення ефіру. Під час пари студенти дізналися, як правильно працювати зі звуком, як уникнути зайвих шумів та в яких програмах їх можна видалити, як не допустити надмірно гучного звуку.

Олена також поділилася власним досвідом роботи, який вона отримала не тільки на радіо, а ще й на телебаченні: «ТБ не вимагає такого досконалого мовлення», – що, звичайно, було цікаво для студентів, які ще тільки визначаються з напрямком майбутньої професії.

До вподоби студентам стали корисні лайфхаки від Олени, як, наприклад, використання шарфу або рукавичок у ситуації відсутності спеціального захисту на мікрофон, а також цікава порада щодо фонової музики – це не може бути віолончель, скрипка, гітара чи флейта, бо звуки цих інструментів «розмивають» звучання людської мови в запису.

Для студентів ця пара стала можливістю задати хвилюючі питання спеціалістці, а також дізнатися фундаментальні правила створення радіоефіру.

Єлизавета Симоненко, студентка 2 курсу відділення журналістики