- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Про студентське самоуправління за кордоном

Усім нам відомо, що невід’ємну роль у житті Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відіграє студентське самоврядування. Воно представляє собою виховний механізм, заснований на принципах волевиявлення та усвідомленні студентами необхідності самовдосконалення, розвитку соціальних навичок, креативного мислення та, найголовніше, відповідальності.

Навчаючись протягом чотирьох років на факультеті іноземних мов та п’яти років на заочному відділенні філологічного факультету, я набула безцінного досвіду не лише у сфері науки, але й в області міжособистісних комунікацій. А згодом з валізою корисних знань переїхала до Праги, аби порівняти вітчизняне студентське життя із закордонним.

Студрада найстарішого університету Чеської Республіки – Карлового університету – те, що не омине увагу жодного іноземного студента з перших днів навчання. Відносно молода, але надзвичайно насичена історія створення та розвитку студентської профспілки – те, що може надихнути активістів з різних ЗВО, тому Мартін Лундак, нинішній голова карлінської студентської ради, охоче погодився розповісти про власний досвід та про те, як саме працює та розвивається студентське самоврядування цього покоління.

Інтерв’ю підготувала студентка групи ЛЖ-51 Ахромєєва Марія.