- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

“У Харкові понад 120 тисячі людей працювали на космос”, – керівник ГКК “Харків ракетно-космічний”

26 лютого у ХНУ імені В.Н. Каразіна відбулася зустріч представників Громадського координаційного комітету “Харків ракетно-космічний” із журналістами-першокурсниками.
 
Спікерами заходу виступили керівник ГКК “Харків ракетно-космічний” Геннадій Тупало, член Ревізійної комісії комітету Іван Владимиров та керівник організації “Ветеранів трьох космодромів”. Вони ознайомили студентів з працею комітету, яка направлена на поширення знань про ракетобудування у Харкові та людей, які своїми досягненнями у цій сфері прославили Україну на весь світ. Нове покоління має пам’ятати про їх внесок у розвиток нашої держави, впевнений Геннадій Тупало.

 
Першокурсники мали змогу дізнатися про багатьох видатних людей, які багато зробили для розвитку вітчизняного ракетобудування: про Миколу Пілюгіна, Олександра Масельського, Сергія Корольова та інших. Також лектори запросили студентів приєднатися до мітингу на честь Дня космонавтики, який проходить кожного року 12 квітня на вул. 23 Серпня, біля каменя, закладеного до 50-річчя від дня польоту в космос першого космонавта Юрія Гагаріна.
 
Довідка: Громадського координаційного комітету “Харків ракетно-космічний” створювався протягом 2011-2012 років. До нього входять ветерани-працівники підприємств космічної галузі Харкова: ДНВП «Об’єднання «Комунар», ДП «ХПЗ ім. Т. Г. Шевченка», ПАТ «Хартрон», ДП «ХЗЕА», а також ветерани космодромів, ХВВКІУ РВ ім. Н. І. Крилова, науково-дослідного інститутів НДТІП і НДІРВ, співробітники НАУ ХАІ, працівники Харківського планетарію. Члени комітету об’єдналися у бажанні відтворити історичні аспекти космічної діяльності та зберегти у часі ролі тих чи інших особистостей ракетобудування. У комітеті впевнені, що знання цих людей є унікальним та безцінним інструментом навчання молоді.
 
Студентки 1 курсу Краснікова Софія, Шистя Поліна