- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Випускниця відділення журналістики отримала науковий ступінь кандидата мистецтвознавства

Анна Набокова закінчила відділення журналістики Каразінського університету в 2008 році. Вступила до Київського університету культури та мистецтв, який закінчила 2011 року. У 2014–2015 роках викладала у Славістичному університеті. Працювала у Національній радіокомпанії України. Із серпня 2019 року Ганна перебуває у Франції, муніципалітет Кальві, Верхня Корсика у Середземному морі. 

У 2018 році Анна захистила у спеціалізованій вченій раді Київського університету культури та мистецтв дисертацію на тему: «Розважальні програми українського телебачення у контексті сучасної видовищної культури» за спеціальністю 26.00.01 – теорія та історія культури і здобула науковий ступінь кандидата мистецтвознавства.

Основна ідея дисертації полягає у з’ясуванні змістовно-художніх особливостей розважальних передач на українському телебаченні у контексті видовищної культури. Цією роботою молода науковиця хотіла донести та виявити функціональні компоненти масових видовищ, прояснити сутність та закономірності функціонування розважальності і видовищності як органічних художніх ознак культури. Об’єктом для дисертації стала сучасна видовищна культура, а предметом – ідейно-тематичні, жанрові та стилістичні особливості розважальних програм українського телебачення.

Вітаємо Анну Набокову з науковим і творчим успіхом!