- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Випускниця відділення журналістики перемогла в конкурсі «Часопис–2019»

Творчий конкурс «Часопис» укотре проводить Харківська обласна організація Національної спілки журналістів України (НСЖУ). В ньому беруть участь штатні та позаштатні журналісти, які працюють у друкованих ЗМІ, Інтернет-виданнях, на телебаченні та радіо Харківщини.

Цього року однією з переможців конкурсу стала випускниця кафедри журналістики філологічного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна (випуск 2011 р.) Галина Кушнір. Вона працює кореспондентом у харківській газеті «Время». Галина отримала нагороду за свої публікації, присвячені проблемам медичного реформування в Україні, зокрема на Харківщині. Ці матеріали вийшли друком протягом періоду з 1 червня 2018 до 15 травня 2019 рр.

— Більшість із поданих на конкурс матеріалів — це аналіз того, що відбувається сьогодні в українській медицині, —  розповідає Галина. — З одного боку, в своїх текстах я визнаю, що медреформа є необхідною. З іншого, демонструю складнощі, які виникають у процесі цих змін, на прикладі мешканців Харківської області, у тому числі на своєму власному (рубрика «Перевірено на собі»).

Урочиста церемонія нагородження відбулася 6 червня, в День журналіста, в Харківському академічному театрі музичної комедії. Пам’ятні відзнаки (диплом і статуетку) переможцям вручали голова журі конкурсу «Часопис–2019» Юрій Хомайко та член Правління Харківської обласної організації НСЖУ Олена Муравйова.