- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Сила інтерв’юера – в його поінформованості

11 вересня в Харківському національному університеті відбувся майстер-клас з проведення інтерв’ю від Володимира Ревенка, члена правління Харківської обласної організації Національної спілки журналістів України.
Він розповів, що на успіх інтерв’ю у першу чергу впливає рівень підготовки журналіста. За його словами, що краще інтерв’юер вивчив свого співбесідника, то більше він може отримати інформації на цікаву йому тему. Одним з важливих факторів хорошого інтерв’ю Володимир назвав лаконічні та чітко сформульовані питання. Так журналіст зможе чітко побудувати лінію розмови та вести її у потрібному йому напрямку. Також він порадив записувати питання, щоб не пропустити важливі моменти у розмові.

Окрім того він розповів про основні чинники, які впливають на успіх журналіста. Він вважає, професійний журналіст повинен мати гарну мотивацію до своєї роботи та постійно практикуватися.
“З постійною практикою приходить розуміння своїх помилок і огріхів, а з розумінням – уміння й навички”, – говорить Володимир.
Дмитро Жаботинський – студент 4 курсу відділення журналістики
Відеозапис майстер-класу https://youtu.be/TAUKI6H9Tiw [1]