- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

«Першокурсник: вижити за будь-яку ціну»

Привіт, наш новоспечений студенте! Ти тільки-но ступаєш на поріг класичного університету, а ми вже передбачили твій розгублений погляд на початку студентського життя. Не хвилюйся, цей путівник насичений корисними порадами від «бувалих», тож читай та запам’ятовуй:

І. «Люся, дє небо, дє алмази?», або як не загубитися серед стін Каразінського

Найбільша проблема не тільки для першокурсника, а й для старшокурсників – пошук аудиторій, буфетів, їдалень, бібліотек та читальних залів. Щоб завжди встигати і стати Мойсеєм своєї групи радимо:

  1. «Изучай меня по звёздам».

Присвятити час дослідженню аудиторій, які зазначені у вашому розкладі. Уважно роздивись, що поряд, щоб асоціативно згадувати.

  1. «Запиши мой голос на касету».

Занести в блокнот також і бік, із якого вона розташована (правий/лівий, хімічна сторона/фізична сторона). Туди ж додай шляхи переходу між ними. Тут можна звернутися до старших курсів і охоронців на першому поверсі.

  1. «Война войной, а обед по расписанию»

Навчання потребує енергії, яку ти отримаєш від смачненького в буфетах (майже на кожному поверсі в усіх корпусах), кафе «7 небо» (7 поверх, Головний корпус), «Бункер» (0 поверх Головного корпусу, 3 поверх Північного корпусу).

4.«Подскажите, пожалуйста, как пройти в библиотеку»

Ні, це не питання для того, щоб привернути твою увагу, а дійсно болюче питання для першокурсників, адже майже кожен факультет має власну бібліотеку, і інколи вона знаходиться не в Головному корпусі. Тому ми додаємо таблицю, яку знайшли у власних профспілкових щоденниках:

  1. «Fire, нет Вай-Фая».

Усі студенти Каразінського мають чудову можливість користуватися безкоштовним Wi-Fi, але точки його доступу розташовані не всюди. Тому ми додаємо фото, яке ми знайшли в тому ж місці:

  1. «Больно, мне больно. Не унять эту злую боль».

У ГК для всіх студентів працює медпункт (2 поверх, хім. сторона), де ти зможеш отримати кваліфіковану допомогу лікарів, відкрити лікарняний, отримати направлення до лікаря будь-якого профілю (в Студентську лікарню, вул. Дарвіна, 10). Додаємо важливу інформацію на фото, яку ми віднайшли в тому ж місці та на сторінці нашого університету:

 

 

ІІ. « Help, I need somebody help».

Цей блок присвячений тим, хто потрапив у якусь біду чи скрутне становище.

  1. Матеріальна допомога.

Первинна профспілкова організація студентів ХНУ ім. В.Н. Каразіна може тобі допомогти в таких випадках:

За детальнішою інформацією звертайся в 2-53 ГК.

  1. Пропуск занять.

Якщо ти захворів та маєш довідку, то такий пропуск вважається поважною причиною. Але бувають різні випадки, за яких ти не зможеш бути на парах. Саме тоді можна звернутися до деканату, написати заяву, наприклад, за сімейними обставинами.

  1. Втрата документів.

На жаль, наші речі полюбляють зникати чи іноді їх крадуть. Кожен документ по-різному відновлюється, тому:

Бажаємо нічого не втрачати і радимо не носити всі документи в одному місці.

4.Забув як звати викладача.

Щоб попередити такі прикрі випадки, радимо записувати чи хоча б мати фото розкладу, де часто зазначають і ПІБ викладача.

Коли все ж таки таке сталося, звернися до старости. Вони точно знають усіх!

!!!ПОРАДИ ПРЕМІУМ!!!:

Сич Катерина – студентка 3 курсу відділення журналістики (в межах виробничої практики)