- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

«Герой поневолі»: виставка книги графічного роману

В рамках фестивалю Французька весна в Україні відбулася презентація графічного роману «Герой поневолі» за повістю Івана Франка.

Урочистий захід відбувся 21 квітня у галереї імені Генріха Семирадського. На презентації були присутні автори проекту Михай Тимошенко, Кирило Горішний та директор громадської організації «Альянс Франсез» у Харкові Тімоте де Майяр.

Ілюстрації до книги виконані в незвичній для українського читача техніці La bande dessinée (бон десіне), розповсюдженій у франко-бельгійській культурі коміксів. Під час роботи над книгою автори глибоко занурились в історію і вивчили деталі побуту, одягу, архітектури, виразів обличчя тогочасного Львова, задля більш достовірного відображення на ілюстраціях. «Львів – другий герой нашої книги, – розповів художник Міхай Тимошенко. – У Львові є відчуття клаустрофобії, порівняно з Харковом, де багато місця і легко дихати, я хотів передати в своїх ілюстраціях це відчуття».

Гості презентації змогли поспілкуватися з авторами проекту особисто, подивитися фільм про створення книги, купити обидва томи книги та отримати неповторний підпис у вигляді графічного малюнка.

Чемеріченко Наталія – студентка 5 курсу заочного відділення кафедри журналістики (в межах проходження виробничої практики)