- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Місця відпочинку жителів Харкова. Свіжа травичка замість розпеченого асфальту… Або де харків’яни проводять вихідні?

Робочі будні в місті завжди дуже виснажливі та нудні. Кожному не вистачає ковтка свободи та свіжості, а особливо це відчувається спекотним літом. Саме в цей час в нашій душі прокидається щось нове, нестримне та шалене. Воно жадає чогось більшого, ніж душні цегляні будинки, дороги та машини.

 Якщо ви втомилися від чотирьох стін квартири або офісу, але не знаєте як цікаво та весело провести вихідні, залишаючись при цьому в місті, нижче наводжу список найпопулярніших місць відпочинку харків’ян, який допоможе вам зорієнтуватися та зробити правильний вибір.

Для тих, кому літо подарувало нестримний запал енергії, цікаво та насичено провести вихідні дні можна недалеко від дому, у Центральному парку розваг імені О. Горького. Для сміливців на території відпочинку є «Екстрим зона». Тут найвідважніші можуть провести свій час на американських гірках. Доза адреналіну одразу зміниться в момент, коли вагончик зупиниться над землею на висоті двадцяти метрів, а потім розвине свою швидкість аж до 60 км на годину. Нестримний та енергійний заряд на весь тиждень буде гарантовано.

Любителям зберігати моменти на плівку такі розваги не будуть до смаку, адже задля безпеки тіло пасажира вагончика надійно закріплено ременями безпеки. Але це не біда. Викласти фото в «Інстаграм» можна з висоти пташиного польоту на колесі огляду. Його найвища точка досягає п’ятдесяти п’яти метрів. І, що головне, ніяких обмежень, як діти, так і дорослі можуть вільно піднятися над землею і вдихнути свіжого повітря на повні груди. Ціна за 20 хвилин не така вже й висока, порівняно з іншими атракціонами парку – лише 30 гривень знадобиться задля того, аби відчути неймовірні емоції, які кожен запам’ятає надовго.

Ті харків’яни, до смаку яким більше сафарі-парк, де немає великих залізних кліток та асфальтованих доріжок, свої вихідні можуть цікаво провести у «Фельдман Екопарку». Посеред білого дня можна побачити, як шимпанзе на ім’я Чіта знайомиться з кожним охочим. Більше того, будь-хто з відвідувачів може подружитися та прогулятися із нею по території екопарку або ж дати їй поласувати морозивом. У дітей є можливість погладити поні, осликів, кіз або потоваришувати із харизматичними єнотами. Усюди зелено та сонячно. Потрапивши сюди, з легкістю можна абстрагуватися від душного та гучного міста. Схоже на те, ніби ви потрапили у відпустку до села на повноцінні літні канікули, як в дитинстві. Шум машин тут замінює озеро, спів півнів, папуг та клекіт лебедів – телевізор.

Романтичним, закоханим та мрійливим харків’янам до душі буде нічний вид Харкова, який можна побачити за обривом зі спуску на вулиці Весніна. Це місце харків’яни називаються одним із найкрасивіших у мегаполісі. Нічний вид чудово підходить для зустрічей закоханих, туристів чи просто тих, хто хоче побути наодинці зі своїми думками. Небайдужі харків’яни навіть подали петицію до ХОДА, щоб адміністрація виділила кошти на будування оглядового майданчику.

Харків – велике місто, де знайти цікаві розваги може кожний. І турист, і житель міста не буде сумувати.

 Асика Христина – студентка 4 курсу відділення журналістики (в межах проходження виробничої практики)