- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Відпочинок по-домашньому

Наступило літо, а це означає, що наближається пора відпусток. Більшість людей мріють відправитись до моря, але якщо такої змоги немає, в харківській області завжди знайдуться цікаві місця для гарного відпочинку.

Однією із найбільш популярних зон для відпочинку у харківській області останнім часом став Старий Салтів, де на березі Печенізького водосховища розташувалась велика кількість різноманітних баз відпочинку. Приїхавши сюди з родиною або з друзями можна швидко і зручно обрати найбільш привабливе за смаком і ціною місце, бо всі бази тут знаходяться неподалік одна від одної. Ціни на відпочинок біля Печенізького водосховища починаються з 50 гривень на добу з однієї люди. За ці гроші на Старому Салтові можна оселитися в номері економ-класу і за додаткову платню скористатися цікавими розважальними пропозиціями, що надає обрана база. Це може бути катання на човні чи гідроскутері, баня чи сауна. На території деяких баз відпочинку є спортивні і пейнтбольні майданчики. Також тут є мальовничий ліс, в якому можна прогулятися пішки або покататися на велосипеді.

Неподалік від міста Зміїв розташувалися відомі харків`янам Коропові Хутора, де на березі річки Сіверський Донець є безліч баз відпочинку і ресторанів. Ціни тут високі, але в замін можна отримати комфортний відпочинок і приємні спогади. Із розваг тут можна обрати катання на байдарках чи звичайних човнах, прогулянки у лісі, спортивні розваги тощо. Біля селища часто проходять волейбольні змагання.

Останнім часом серед молоді став популярним відпочинок біля піщаного кар’єру в селі Безлюдівка. Тут чистий берег і велика кількість ресторанів, також можна орендувати шезлонг. Якщо є прагнення відпочити біля водоймища, погрітися під промінцями сонця і потанцювати в вечорі під приємну музику, то варто завітати на Безлюдівський пляж.

Не варто забувати і про відпочинок на Журавлівці, адже це гарний і зручний відпочинок просто у місті. Вже декілька років поспіль бази відпочинку на Журавлівці запрошують бажаючих і надають вигідний і приємний відпочинок. Тут можна покататися і на човнах, і на катамаранах, і на гідроскутері, пообідати в різних ресторанах і просто по засмагати біля річки.

Альбіна Куропятник – студентка 5 курсу заочного відділення кафедри журналістики