- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

«Шахтар» – «Динамо». Перед Матчем та Прогноз Автора

26 травня на ОСК «Металіст» о 19:30 візьме старт поєдинок двох лідерів вітчизняного футболу донецького «Шахтаря» та київського «Динамо».

Сам матч немає якоїсь турнірної інтриги, оскільки все уже було вирішено задовго до цього поєдинку. «Шахтар» став Чемпіоном за багато турів до фінішу, маючи досить комфортний відрив від конкурентів. Також зовсім недавно, буквально тиждень тому, в напруженому поєдинку здолавши динамівців, «гірники» отримали приємний бонус у вигляді кубку України, тим самим зрівнявшись по кількості трофеїв з «біло-синіми»: у них їх тепер по 11. Він ще раз довів, що в цьому сезоні дійсно є кращим на внутрішній арені. Тому не дивно, що фаворитом цього матчу є «Шахтар», але і «Динамо» є, що доводити.

Так, «Динамо» в цьому сезоні не показує тої яскравої гри, на яку сподіваються вболівальники, тому пішли чутки про те, що цей сезон буде останнім для Сергія Реброва в якості головного тренера київського клубу. Приводом для цього стали останні травневі результати чемпіона минулого сезону, а «вишенькою на торті» стала поразка в день «90-річчя клубу», а також у день «15-ї річниці смерті Валерія Васильовича Лобановського» від донецького «Олімпіка» з рахунком 2:1, хоча до цього матчу «Олімпійці» ніколи не забивали у ворота свого суперника жодного м’яча. Ця поразка прикра й тим, що матч відбувався на стадіоні, названому на честь «Метра», тому після такого вболівальники та багато експертів поспішили поставити хрест на сподіваннях Сергія Реброва втриматися в кріслі головного тренера. Але це «Українське Класико» завжди є «коридою», а імена «Динамо» та «Шахтаря» наче «червона ганчірка для бика», тож рано списувати одну та іншу команду з рахунків, вони ще себе покажуть.

«Динамо» вийде в цьому матчі в оптимальному складі, у своїй інноваційній схемі із трьома центрбеками та креативними Гармашем і Ярмоленком по флангах, все доволі просто, лише відсутність через травму уже доволі давно Євгена Хачеріді могла допомогти «динамівцям» в такому матчі, але маємо, що маємо.

«Шахтар» у цьому матчі знову йде на експеримент, і не задіяв у матчі всіх найкращих. Ісмаїлі, Пятов, Ракицький, Срна та Степаненко з ряду причин не потрапили в остаточну заявку на матч. Комусь Фонсека дав відпочити, а у когось, як у Тараса Степанека, народився син, тож він залишився із сім’єю в таких радісний для нього момент. Але ці втратити повною мірою можуть компенсувати гравці, у яких менше практики, і тому вони будуть грати на всі 100% заради перемоги своєї команди.

Мій Прогноз:

Матч, який можна назвати «Матчем Престижу» для одних і «Матчем для Експериментів та Вболівальників» для інших. Фаворит тут «Шахтар», але й «Динамо» має змогу закінчити сезон «мажорною» нотою та відповісти своєму одвічному супернику за ті всі ляпаси, що були протягом усього сезону. На мою думку, нас очікує цікава гра, дещо схожа на матч тижневої давності, але я вважаю, що матч закінчиться з рахунком 1:2, і перемогу святкуватиме «Динамо», тим самим трохи підсолодивши гіркоту цього невдалого сезону.

 

Сергій Жовтий – студент 5 курсу заочного відділення кафедри журналістики