- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Делегація з Німеччини відвідала концерт у БК ХТЗ

Будинок культури Харківського тракторного заводу 14 травня 2017 року відвідала партнерська делегація з Німеччини. В рамках свого візиту до Харкова представники берлінського району Штегліц-Целендорф завітали на святковий концерт вихованців БК ХТЗ, які підготували справжнє шоу для закордонних гостей.

Юні таланти Індустріального району Харкова були дуже раді вітати іноземних глядачів, всі від наймолодших до вже зовсім дорослих виконавців із нетерпінням очікували урочистої миті, щоб представити свої вміння. Першим з номером «Привітання» виступив зразковий ансамбль пісні і танцю «Дружні хлоп’ята», які в національному вбранні виконали український народний танок. Музикальний супровід заходу забезпечили учасники естрадно-симфонічного оркестру «Дружні хлоп’ята», а актори з вокальної шоу-групи «Нові люди» презентували декілька мініатюр, в яких продемонстрували, як щирість і доброта об’єднує серця різних поколінь. Наймолодша група підготувала декілька яскравих хореографічних номерів, зокрема «Цукерки», який дуже сподобався іноземним гостям.

Керівники будинку культури П. Н. Домбіров та А. М. Мельников розповіли, що дружба та співпраця з німецькими партнерами триває вже понад 27 років, із часу підписання договору про співпрацю району Штегліц-Целендорф з Індустріальним районом. Офіційні відносини залишились у далекому минулому, зараз ці, на перший погляд зовсім різні, регіони об’єднані дружбою і взаємною підтримкою.

Представник делегації Норберт Копп щиро привітав усіх учасників, їх батьків та керівників колективів та подякував за вражаючі номери й талановиті виступи. Також він підкреслив, що зі свого боку німецькі партнери будуть докладати всіх зусиль, щоб ця співпраця існувала якомога довше. «Ми дуже вдячні за цей концерт, але ми не хочемо віддячувати тільки словами, тому ми підготували невеликий подарунок для будинку культури та всіх дітей, які в ньому займаються. Це – солодощі, про які співали дітлахи, та 1000 євро на закупівлю нових костюмів та інструментів, щоб діти і надалі мали змогу розвивати свої творчі здібності», – підсумував свій виступ Копп.

Слід зазначити, що вихованці будинку культури ХТЗ майже кожного року дають концерти в Берліні. За довгі роки ці візити майже стали традицією, тому Копп висловив надію, що і в цьому році дітлахи знову завітають до своїх німецьких колег.

Олена Гончарова – студентка 5 курсу заочного відділення кафедри журналістики, фото автора