- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Турнір юних журналістів

18 березня пройшов уже ХІ міський турнір юних журналістів. У стінах гімназії № 12 команди, що складалися з учнів 9–11 класів, зійшлися для того, щоб у коротких диспутах продемонструвати своє бачення й розуміння різних аспектів журналістської діяльності. Цього року запропоновані учням для обговорення теми більше стосувалися практичних навичок і умінь. Наприклад, школярам запропонували створити фоторепортаж про останні канікули, провести бліц-опитування, описати свої дії під час журналістського розслідування, зняти та змонтувати відео анонс події.

Бойове хрещення пройшли 15 команд з різних районів Харкова; учасниками було зіграно по 2 раунди, де вони виступили у ролі «доповідачів», «опонентів» і «рецензентів». І хоча учасники поводили себе максимально ввічливо, але іноді палкі суперечки переростали у запекле протистояння, особливо при вирішенні «Що саме ми розуміємо під словом «фейк»?» або «Як патріотичне виховання має бути втілено на радіостанціях?».

Після раундів у залі серед команд панувало хвилювання в очікуванні результатів. Але і в кімнаті членів журі напруження було не меншим, адже кожен бал мав бути зарахованим і права на помилку просто не було. При цьому оцінювалися не лише командні здобутки, але і бали індивідуальних першостей. У результаті чесної конкуренції перемогу здобула команда Слобідського району «Меркурій», яка до того ж була переможцем минулорічного турніру. Тепер ці учні будуть представляти Харків на Всеукраїнському етапі Турніру юних журналістів, що проходитиме у Сумах з 19 по 23 квітня. Бажаємо наснаги команді і успіхів у палких дискусіях!

Сороколіт Поліна, студентка І курсу відділення журналістики

[1] [2]