- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Фестиваль «NonStopMedia». Завершення та нагороди

Фестиваль «NonStopMedia»відбуваєтьсяв Харкові з 2003 року. Спочатку це був щорічний фестиваль, але через велике навантаження для організаторів та учасників, які мали висувати нові проекти щорічно, було вирішено проводити фестиваль раз на два роки.

«– Підготовка до цього фестивалю тривала майже від попереднього, що провели два роки тому, але активно почали готуватися лише влітку», – зазначила Тетяна Тумасьян, директор Харківської муніципальної художньої галереї, одна з організаторів фестивалю. Саме тоді журі обрало проекти, які брали участь у конкурсі.

У рамках фестивалю проводиться конкурс для молодих митців до тридцяти років. Бажаючі заповнюють анкети та подають свої конкурсні проекти. Цього року зі ста п’ятдесяти анкет з різних міст України та ближнього зарубіжжя журі відібрало десять лауреатів, які і брали участь у фестивалі: харків’яни Ома Шу, ЛолаГайнутдінова, Ольга Федорова; кияни Олексій Товпига, Олександра Доцюк, Михайло Олексієнко, Антон Шебетко; Данило Перчак з Вільнюсу, Максим Финогеєв з Одеси та Віталій Шупляк зі Львову.

Протягом тижня у Харкові демонструвалися виставки цих митців та ще ряд заходів, завдяки чому Харків став центром перформансу.

Завершення цього першого в Україні фестивалю, що орієнтований на сучасне молодіжне мистецтво, проходило на Харківській набережній дев’ятого вересня та почалося о сьомій годині.

Тетяна Тумасьян спочатку висловила подяки галереям, фотографу, театральним групам «Exit» та «Театр Уродів», музичній групі «Morj», двом ді-джеям, далі було нагородження учасників фестивалю.Усі десятеро лауреатів отримали по площадці для вистави у різних містах України наступного року разом із сертифікатами.

Переможцем став Олексій Товпига, автор проекту «Новорічна ялинка». Він отримав можливість провести виставку в «Арсеналі» у містіБiлосток разом з місячною резиденцією.

Після офіційної частини почався концерт групи «Morj», також виступи дi-джеївТьоми та Eazy.

Альбiна Федотова, студентка IVвідділення журналістики

Тетяна Тумасьян (праворуч)
учасники фестивалю
група «Morj»