- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

День Незалежності України на майдані Свободи

24 серпня Україна святкувала День Незалежності. Харківське свято на майдані Свободи почалося з самого ранку, коли транслювався виступ президента Петра Порошенка, нагородження учасників АТО, а також київський парад.

Після онлайн-трансляції з Києва харківський губернатор взяв слово, вітаючи харків’ян та поздоровляючи в такий важливий для країни день, далі було присвоєння жителям Харківської області нагород у різних галузях.

Після офіційної частини розпочалася концертна програма, де виступали різні музичні колективи з танцювальними та пісенними номерами на патріотичну тематику, народні артисти України, такі як Ніна Шестакова, Гарі Аситиян, Володимир Д’ячков; танцювальна група «Анжеліка» – чемпіони світу з танців; ансамбль «Карнавал» та багато-багато інших.

Треба зауважити, що під час виступу народних артистів були серйозні проблеми зі звуком, однак жоден виступаючий не розгубився в подібній ситуації, що тільки вказує на їх професійний рівень, хоча молоді дівчата казали, що дуже нервують, особливо перед виступом, не хочуть підвести свій колектив.

Глядачів вдень було замало для національного свята, однак, як пояснив один із ведучих, Михайло Крамаренко, причина полягає в тому, що свят не було довгий час у зв’язку із загрозою терактів, і має минути ще якийсь час, аби люди знову звикли, що проводяться якісь заходи. Втім, можна відзначити, що ближче до вечора стала підтягуватися молодь, і святу не завадила навіть сильна злива.

Коли остаточно стемніло, концертна програма змінилася на більш сучасну. Глядачі із задоволенням спостерігали за музичним поєдинком відразу трьох оркестрів, які спочатку по черзі грали на свій лад, а в кінці музичної битви разом зіграли марш. Серед виступаючих для молодіжної публіки був ансамбль спортивного танцю «Рапід», виконавиця зарубіжної пісні ФеджіАлучана, Антон Мусій – хлопчик років десяти на вигляд, який виступив зі степом, була танцювальна група, яка виконала танець Майкла Джексона, танцювали хіп-хоп група «Блек Кет», школа танцю «UA-21», і насамкінець на сцену вийшла молодіжна група «Pringlez», учасники якої виконали близько семи композицій – як переспіви відомих виконавців, так і пісні власного виконання.

Незвичайним був той факт, що свято на майдані, будучи в самому розпалі, закінчилося о дев’ятій вечора абсолютно несподівано. Публіка була неприємно здивована, проте святкування продовжилося вже в іншому місці – на Нетеченській набережній.

У парку були підвішені вогники, продавалася дорога їжа і гриміла музика, лунали знамениті пісні. Сцену розташували так, що глядачі були відокремлені від неї рікою, і натовп заповнив весь берег і Міст Кохання. Наприкінці, о десятій годині вечора, почалося найцікавіше – лазерне шоу на воді:показували людей в українських національних костюмах, відомі будівлі, а також вітальні слова. Після цього шоу закінчилося, проте люди гуляли набережною до півночі.

Альбіна Федотова, студентка IV курсу відділення журналістики

Антон Мусій
Pringlez
Битва оркестрів
Гурт Майкла Джексона
Ніна Шестакова
ФеджиАлучана