- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Студенти 4 курсу завітали на майстер-класи до Львова

27-30 жовтня студенти 4 курсу кафедри журналістики Юлія Семененко та Олексій Гомон провели у стінах Українського католицького університету (УКУ), де у рамках проекту «Друзі за Збручем» відвідали майстер-класи з журналістики. На заході були присутні близько 70 осіб з різних куточків України.
Швейцарська журналістка Марі Басташевські поділилася зі студентами досвідом використання фотографії у сфері розслідувальної журналістики та розповіла про специфіку висвітлення військових конфліктів. А відомий журналіст Павло Шеремет розповів студентам про особливості інтерв’ювання та необхідність підготовки до нього. У рамках його майстер-класу студенти отримали можливість побувати на імпровізованій прес-конференції із мером Львова Андрієм Садовим, де поставили свої запитання політику. Після завершення конференції Павло Шеремет провів детальний аналіз поставлених студентами запитань і вказав на помилки. Серед найрозповсюдженіших – невпевненість під час озвучення запитання та відсутність конкретики. «Придумуючи питання – подумайте, а щоб запитала Ваша мама?», — саме таку пораду дав Шеремет студентам, пояснюючи, що потрібно ставити такі питання, які цікавлять широкий загал.
Подібні заходи УКУ проводить постійно та запрошує студентів-журналістів з усієї України до Львова. Детальну інформацію про проект «Друзі за Збручем» можна знайти на сайті університету.

Олексій Гомон