- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Четвертокурсник провів лекцію з теми виборчого права для активізації однокурсників до виборчого процесу

Олексій Гомон розповів про історію набуття людиною виборчого права в Європі та перспективи розвитку виборчого процесу в Україні.

Окремою темою лекції була агітаційна компанія та порушення під час її проведення. «Це дуже важливий аспект, на якому варто зосередити увагу. Якщо кандидат не може чесно поводитися під час агітаційної кампанії та робити все у межах закону, де гарантія, що він буде чесний на своєму посту?», – пояснює Олексій.

Під час лекції він також розглянув актуальні питання передвиборного періоду: що робити, якщо не прийшло запрошення на голосування? Як перевірити наявність себе у списках виборців? Яким чином проходить голосування?

Студенти ставили уточнюючі запитання та проявили зацікавленість. «На мій погляд, подібний лікнеп потрібен не лише студентам-журналістам, а й будь-якому громадянину, який хоче голосувати свідомо. Дуже сподобалося, що вдалося поговорити простими словами про складне», – коментує Юлія Крючкова, одногрупниця Олексія.

На наступному тижні О. Гомон планує провести практичний тренінг з теми місцевих виборів та анонімну перевірку засвоєних знань.