- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Студенти відвідали редакцію лідера “донкіхотської” журналістики Харкова

11 березня студенти групи ЛЖ-31 разом із куратором Максимом Балаклицьким відвідали редакцію інформаційного сайту «Mediaport». Зі студентами поспілкувались журналісти Филип Дикань, Олександр Бринза та Тетяна Федоркова (двоє останніх — випускники нашого відділення).

Познайомившись, вони розказали про історію створення сайту, поділилися власним журналістським досвідом та обговорили зі студентами сьогоденні проблеми в харківських та всеукраїнських ЗМІ. Тетяна Федоркова розказала, що вбачає один зі шляхів підняття харківської регіональної журналістики на вищий рівень у створенні журналістами якісних матеріалів та усвідомленні відповідальності за кожен зі своїх текстів, тому навіть запропонувала особисту допомогу студентам та запросила усіх долучатися до роботи «Mediaport».  [1]

Журналісти наголосили, що їхня редакція тримається лише на ентузіазмі: «Кожен з нас працює собкором у інших ЗМІ, а діяльність «Mediaport» ми підтримуємо виключно за власним безкорисливим бажанням», — розказав журналіст Филип Дикань.

До походу в редакцію вирішили долучитися не лише студенти з паралельної групи відділення журналістики, але навіть і студенти з інших факультетів Каразінського університету. «Мені цікава журналістика, тому я дуже вдячний Максиму Балаклицькому за організацію сьогоднішнього івенту, сподіваюсь, що і надалі зможу відвідувати зі студентами-журналістами подібні заходи та розбиратися в усій підноготній журналістики», — коментує студент факультету іноземних мов Ігор Зарубін.

Олексій Гомон, студент 3 курсу