- Кафедра журналістики - https://www.kafedrajourn.org.ua -

Наш випускник — особистий фотограф прем’єр-міністра України

Андрій Кравченко (Andrew Kravchenko) в 2004-2009 роках навчався на відділенні журналістики Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна, де здобув кваліфікацію магістра журналістики. Фотографією почав займатися з 2006 року. З 2010-го живе і працює в Києві. Співпрацює з інформаційними агентствами Associated Press, European Press-Photo Agency, Reuters, Agency France-Press, CNN та з багатьма світовими виданнями.
З 2012 року є особистим фотографом прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Висвітлює всі його офіційні зустрічі, в тому числі з президентами та керівниками різних країн світу – Бараком Обамою (США, Вашингтон), Ангелою Меркель (ФРН), Папою Римським (Італія, Ватикан), Германом Ван Ромпейєм (Європейський Союз, Бельгія, Брюссель).

Цей знімок Андрія опублікував сайт американської газети “New York Times”.

З 2007 року є автором і співавтором багатьох фотопроектів і виставок в Україні, Польщі, Литві, Латвії, Німеччині, Франції, Іспанії, Португалії, США, Австрії, Чехії, Данії. На початку грудня 2014 року відбулася його персональна виставка у Римі, Італія, присвячена першій річниці Революції Гідності в Україні. Є автором Української поштової марки, присвяченої підписанню угоди між Україною та Європейським Союзом.